Newsletter from our Governor

Friday, 30 November 2018

Beste vriend(inn)en Rotariërs,

December is al de laatste maand van dit kalenderjaar en ons Rotaryjaar 2018-2019 is bijna halverwege. Tijd om eens een tussentijdse balans op te maken van de werking van onze clubs.

Membership : op de PETS en de Assembly is er aan de clubs gevraagd om het ledenaantal per 30 juni 2018 gedurende dit rotaryjaar met 10 % netto te laten groeien. Zijn we op schema?

Rotary International verwacht van elke club jaarlijks een bijdrage aan de Rotary Foundation ten bedrage van 100 dollar per lid. Is dit reeds beslist in de club en/of is de storting reeds gedaan?

Ook onze individuele leden kunnen aan de Rotary Foundation bijdragen betalen van bijvoorbeeld 100 dollar per jaar, en dit in het kader van “Every Rotarian Every Year”, om zo “Rotary Foundation Sustaining Member” te worden, of als het iets meer mag zijn, namelijk 1.000 dollar per jaar, om “Paul Harris Society Member” te worden.

Aan alle clubs werd gevraagd dat alle actieve leden een account zouden hebben op rotary.org om toegang te hebben tot massa’s interessante informatie. Hoe ver staan we hiermede ?

Gebruiken alle clubs actief de agenda op Harmony om hun activiteiten aan te kondigen?

Onze diensten van CDS in Zurich verzoeken alle clubs hun semestriële bijdragen aan Rotary International bij hun bank te laten domiciliëren, zodat deze bijdragen zowel tijdig als aan de juiste koers zouden worden betaald.

Wie graag deelneemt aan de NID-reis ( National Immunization Days ) van 31 januari 2019 tot 4 februari 2019 naar Delhi voor het inenten van kinderen tegen polio, lees aandachtig de bijlage aan deze maandbrief en reageer voor 6 december 2018. End Polio Now, draag je steentje bij.

Nog even een laatste belangrijke herhaling : Van 1 tot 5 juni 2019 heeft de Rotary International Convention plaats in Hamburg. Indien u interesse heeft, gelieve u dan in de schrijven voor 15 december 2018 , omdat u dan geniet van een verminderd tarief en nog meer kans hebt een hotel kortbij te kunnen boeken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de enige Conventie zijn in Europa in de periode 2014-2022. Dus een niet te missen event. Surf even naar : http://www.riconvention.org/en/hamburg , en schrijf je tijdig in.

Beste Rotaryleden, “Be the inspiration “ voor mekaar en “Together we can “ , twee slogans waar we een jaar lang rotsvast van overtuigd blijven en aan werken.

Ik wens jullie van harte een vredevol Kerstmis en prettige eindejaarsfeesten. Keep it simple and funny.

Met vriendschap, 1 december 2018.

Jullie Gouverneur D 2170 - 2018-2019, Marc Bosmans.