Newsletter from our Governor

Thursday, 11 April 2019
Beste vriend(inn)en Rotariërs,
 
Het Rotaryjaar 2018-2019 is ondertussen 9 maanden ver. Het Rotarywiel draait verder en over 3 maanden beginnen we alweer aan een nieuw jaar met een nieuwe enthousiaste ploeg.
 
Tevoren zal op 29 juni 2019 in de Salons Montovani te Oudenaarde de CONFERENCE van ons District plaats vinden met op het programma een boeiend overzicht van het huidig Rotaryjaar. Noteer alvast deze datum in jullie agenda. Verdere info volgt.
 
Een aantal clubs hebben tot op heden de beloofde storting aan de Rotary Foundation
en aan Polio Plus nog niet gedaan. Maak er werk van. Het streefbedrag bedraagt 100
dollar per lid per jaar.
 
Voor het aanvragen van PHF : hou er rekening mee dat vanaf nu de wachttijden kunnen oplopen. Doe de aanvragen dus zo snel mogelijk om ontgoochelingen te vermijden. Mocht de domiciliering van de clubbijdragen aan Rotary International ( Zurich tweemaal per jaar ) nog niet gebeurd zijn, breng dit dan nog dit Rotaryjaar in orde voor een vlottere en correctere betaling van de clubbijdragen vanaf 1 juli 2019.
 
Alle clubs werden verzocht voor 31 maart 2019 hun volledig comité en commissies 2019-2020 aan te vullen op Harmony. Ook de clubverantwoordelijke voor de Rotary Foundation diende te worden aangeduid. De clubs nog iets willen aanpassen of vervolledigen, doe dit asap aub, opdat de gegevens in Harmony juist zouden zijn, want deze gegevensbank wordt gebruikt voor de verdere communicatie tussen Rotary International, het District, de clubs en de leden.
 
De clubs en de leden worden verzocht de reglementering van de GDPR strikt na te leven bij de verwerking van de ledengegevens. Bij twijfel vraag liever op voorhand informatie in plaats van aan de basis te liggen van een mogelijk datalek.
 
Van 1 tot 5 juni 2019 heeft de Rotary International Convention plaats in Hamburg. Momenteel hebben 104 deelnemers uit ons District zich geregistreerd. Inschrijven is nog mogelijk : http://www.riconvention.org/en/hamburg .
 
Hebben jullie samen met jullie Adjunct-Gouverneur al gecheckt wat er jullie club nog te doen staat om de “ Governors Citation 2018-2019 “ ( zie de maandbrief van januari 2019 ) binnen te halen?
 
Beste vriend(inn)en, “ Be the Inspiration “ en “ Keep it simple and funny “ .
 
Wees fier Rotariër te zijn.
 
Met vriendschap, 2 april 2019.
 
Jullie Gouverneur D 2170 - 2018-2019.
Marc Bosmans.